Vangsvegen i Hamar – Melbys største prosjekt noensinne

På Hamar sto det nye kontorbygget som skal være hovedkontor til Eidsiva og Elvia ferdig akkurat i det 2023 ble til 2024. Det er totalt snakk om åtte etasjer med til sammen 13.000 kvadratmeter å boltre seg på. Med såpass god plass er det også slik at PWC, Vangen og Plotz AS skal ha kontorer der. Det flotte nye kontorbygget ligger midt i smørøyet i Mjøsbyen, med kjøpesenteret CC Hamar på andre siden av gata. Her fikk Melby æren av å levere en våre flotteste trapper noen gang.

Et moderne og bærekraftig kontorlokale midt i Hamar

For å være helt presis, så sto bygget klart den 10. november 2023, men som de fleste av oss nok har erfart, så er flytting en solid sisteetappe i alle byggeprosjekter. Etter rapportene rakk alle sammen å flytte inn til jul, så det er i nye, freshe lokaler midt i Hamar sentrum at de ansatte tar fatt på 2024. Fordelt på de åtte etasjene, er tanken at det skal kunne jobbe opptil 500 personer i bygget.

På mange måter går det an å si at kontorbygget i Vangsvegen representerer den moderne måten å tenke både arbeidsplasser på. Med åpent kontorlandskap og en sosiale møteplasser som kafé i førsteetasjen, er deler av bygget like mye felleskapsområde som arbeidsplass.

Like viktig er også fokuset på miljø og bærekraft. Det er tilrettelagt for å kunne gjøre om innvendig til andre formål, uten at det skal gå ut over selve konstruksjonen.

– Vi har hatt fokus på robuste og tidløse materialer som skal kunne stå seg over tid, sier Olaf Sletner i Utstillingsplassen Eiendom til bygg.no.

Etter plana skal bygget også miljøsertifiseres som BREEAM-NOR Excellent, og energiklassen på huset er A.

For prosjektet som helhet har det vært et stort fokus på å benytte lokale leverandører og underentreprenører. Så får det være opp til den enkelte hvorvidt Norge er et langstrakt eller lite land. Men når man skal pryde et såpass stilig nybygg med en trapp til å matche omgivelsene, kan veien til Melby på Eide knapt bli kort nok!

Om selve trappa i Vangsvegen

Trappa, eller trappene, i Vangsvegen er Melbys største prosjekt noensinne. Teknisk sett er det snakk om fem vindeltrapper over hverandre bygget sammenhengende, som gir en total på 80 trinn fordelt på 18 meter i høyden. Utvendig diameter er 4,1 meter, og trappeløpene har en bredde på 1,5 meter.

Trappa er utstyrt med helbuede, formpressende innvendige og utvendige vangeskiver i formpresset gran. Trinn og opptrinn er i eik helstav. Eik er det også i de runde håndlistene på begge sider som følger vangens form, som i tillegg er utstyrt med LED-striper. Trappeløpene er kledd under med spilehimling som er montert i vifteform, og i alle etasjer er det buet returgelender i glass.

– Dette er en komplisert trappeløsning, som vi nok er den eneste produsenten i Norge som kan levere. Vår konstruktør, Frank Rune Nerland, har gjort en svært god jobb med prosjektering og utarbeidelse av produksjonsunderlaget, sier daglig leder i Melby, Bjørn Melby.

INFORMASJON: TRAPP – VANGSVEGEN, HAMAR

Prosjekt: Kontorbygg
Adresse: Vangsvegen 73, 2326 Hamar
Byggherre: Utstillingsplassen Eiendom
Entreprenør: Betonmast Innlandet
Arkitekt: Studio NSW
Trapp: Spesial

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.