Om Melby

Melby er en norsk trappeprodusent som leverer kvalitetstrapper over hele landet. Våre trappemodeller strekker seg fra standardiserte trapper for private hjem, til unike trappedesign til prosjekter. Vi er en norsk håndverksbedrift med lange tradisjoner og egne produksjonslokaler på Eide i Nordmøre.

Melby Snekkerverksted på Eide
Melby sine produksjonslokaler og trappestudio lokalisert på Eide.

Vår historie – kunnskap og innovasjon i generasjoner

I 1952 ble Melby Snekkerverksted grunnlagt av Emil Melby, på hjemstedet hans i Eide på Nordmøre. Her fikk bedriften sin spede start i beskjedne lokaler – i den ene enden av bygningen var det grisefjøs, i den andre snekkerverksted. Melby Snekkerverksted etablerte seg sterkt i regionen med produksjon av dører, vinduer og innredninger.

Bjørn Melby
Bjørn Melby tok over som eier i 1980.

Bjørn Melby startet å jobbe sammen med sin far i 1974, før han i 1980 tok over som eier og daglig leder. I 1981 ble det bygget på til et større og mer moderne lokale, før bedriften etter hvert flyttet til nye lokaler i Eide industriområde. I 1986 ble produksjonen spesialisert mot trapper og trappeløsninger, slik vi kjenner Melby i dag. Bedriften holder i dag til på samme sted, med administrasjon, produksjon og moderne trappestudio.

Etter flere tiår med spennende utvikling og vekst, var det i 2020 tid for endring. Talgø-konsernet kom da inn som største eier og sikret videre satsning på lokal produksjon av kvalitetstrapper.

Norskproduserte trapper

Odin vindeltrapp

En lang historie med fokus på produktutvikling og godt håndverk, har gitt oss en fagkompetanse på svært høyt nivå. Vi har satset på å holde en moderne og oppdatert maskinpark, som gir oss en fleksibel og effektiv produksjon med stor nøyaktighet. Maskinarbeid og håndverk skaper unike muligheter sammen.

Som produsent har vi valgt en bevisst satsning på kvalitet og brukervennlighet i alle produkter. Trappen skal ikke bare være husets smykke, den skal også ha god funksjonalitet og gjøre hverdagen enklere. Vi bistår kundene våre med en helhetlig vurdering av trapper og trappeløsninger. Slik finner vi optimale løsninger for den enkelte – både når det gjelder individuell tilpasning, form, farge og stil.

Vi er stolt medlem av:
Norske Trevarer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.