Melby vinner av innovasjonspris – med trapp for Jotron

Melbys fjerde pris i den tyske trappekonkurransen Treppen des Jahres kom i 2020, i kategorien «innovasjon», og trappen som sikret seieren er i sannhet et blikkfang. Trappen finnes du hos Jotron i Larvik, sentralt plassert i amfiet, der tre sammenhengende vindeltrapper sørger for at du kommer deg trygt opp de 4 etasjene i bygget.

Om prosjektet

Å stikke av med seieren i kategorien «innovasjon» i en internasjonal konkurranse er litt av en prestasjon, men ser vi litt nærmere på trappen som sikret Melby seieren er det kanskje ikke så rart at det var nettopp trappeprodusenten fra Eide som stakk av med den gjeveste prisen denne gang? Vinnertrappen består nemlig av tre enorme vindeltrapper som samlet går over 4 etasjer, med 65 opptrinn og en høyde på hele 12 meter. Med sin sentrale plassering i Jotrons hovedkontor i Larvik fremstår den rett og slett som et smykke i bygget.

Og at juryen i Treppen des Jahres lot seg begeistre er det liten tvil om. Her er deres begrunnelse:

Med så mye mot til å komme med innovative ideer, holder selv den mest dyktige trappespesialist pusten. Dette trappesystemet kan forbløffe selv erfarne håndverkere. Trappen blir et absolutt blikkfang i et romslig atrium, som nesten lekfullt overgår arkitekturen rundt, men den passer likevel harmonisk inn i helhetsbildet. Et kunstverk du ikke kan få nok av på lang tid, og som derfor fortjent er kåret til Årets trapp 2020.

Juryens begrunnelse 2020

Melby med unik kompetanse på skreddersøm

Melby er kjent som en kvalitetsleverandør av trapper, hvor godt håndverk og solid fagkompetanse alltid har stått i sentrum. På prosjekter som dette kommer dette særlig til syne, da det er få norske leverandører som besitter den nødvendige kompetansen for å prosjektere, bygge og montere trapper i denne sjangeren. Å levere produkter i særklasse krever dedikerte og engasjerte mennesker på laget, noe Melby selv påpeker er mye av suksessfaktoren.

Vi har i dag litt over 20 ansatte, og har opp gjennom årene opparbeidet oss et renommé nettopp på innovative designtrapper. Det er selvsagt stas å vinne priser, men det viktigste med prisene er at de i stor grad er en anerkjennelse av den jobben som våre ansatte gjør. De besitter utvilsomt en unik og uvurderlig kompetanse, og skal ha mye av æren for at listen over gjeve priser stadig vokser seg lengre. Men også for at våre kunder forsikrer om at trappene ikke bare leverer på design, men også på brukervennlighet. Selv om en trapp i stadig større grad blir et designelement, spesielt i prosjektmarkedet, må vi nemlig aldri glemme at den først og fremst skal forflytte oss mellom ulike etasjer.

Bjørn Melby, daglig leder og engasjert trappeentusiast.

Ny vind i seilene med nye koster ved roret

Familiebedriften Melby ble startet på 1950-tallet på Eide på Nordmøre, og har i mange år blitt ledet av «trappekongen» Bjørn Melby, som regnes som en nestor i norsk trevarebransje. Ved inngangen av 2023 overlater Bjørn imidlertid roret til Charlotte Inderhaug Fleten, mens han selv går inn i en rolle tettere på produksjonen og produktutvikling. Med disse grepene skal Melby bli enda bedre rustet til å bidra til nytenking og innovasjon ute i prosjektmarkedet.

I 70 år har Melby bygd sin merkevare, trygt forankret i produktkunnskap, godt håndverk og innovative løsninger. Vi ønsker å ligge i forkant, og når vi nå får Charlotte på plass hos oss føler vi oss trygge på at vi har fått en leder som vil holde oss på stødig kurs også i årene som kommer, sier en fornøyd Bjørn Melby. – Jeg vil bruke min kunnskap til det beste for våre kunder, og gleder meg til å bruke tiden min til å fordype meg i de mange spennende prosjektene som er under planlegging i både Norge og Tyskland. Den mest innovative trappen er enda ikke bygd, og det er jo en fascinerende tanke.

Bjørn Melby

INFORMASJON: TRAPP – JOTRONS HOVEDKONTOR, LARVIK

Prosjekt: Trapp til Jotrons hovedkontor i Larvik
Adresse: Ringdalskogen 8, 3270 Larvik
Byggherre: Jotron AS
Prosjektledelse: Format Eiendom AS
Trapp: Vindeltrapp
Utmerkelser: Vinner i kategori «innovasjon» i Treppen des Jahres i 2020

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.