Trappen SPILL

I 2014 sikret Melby seg sin første pris i den tyske konkurransen «Treppen des Jahres», og trappen som skulle sette dem på kartet var «SPILL», en trapp utviklet i tett samarbeid med designere fra Inventas. En trapp designet for det moderne hjem – med plenty av X-faktor.

Spill trapp med eike trinn

Trappen «SPILL» så dagens lys da Melby skulle utvikle en trapp for det moderne hjem, og søkte sammen med dyktige industridesignere i selskapet Inventas for å lykkes. Den unike trappen er fremstilt av formpresset tre, og da SPILL ble utviklet var det første gang dette ble brukt som form- og konstruksjonselement i trapper. Trappen leveres med trinn i laminert og formpresset eik, midtstilt vange og rekkverk av glass.

Samarbeid med Inventas

Inventas ble stiftet i 1997, med utspring fra Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim. Selskapet sier selv at de søker fremtidens utfordringer – og skaper løsningene. Kanskje ikke så rart at et lite snekkerverksted fra Eide, med innovasjon i årene, skulle gjøre suksess nettopp i samarbeid med nytenkende designere fra Inventas?

Prisvinnende design

Trappen «SPILL» er uten tvil noe for seg selv, noe som er blitt lagt merke til både i Skandinavia og Europa. SPILL har nemlig mottatt prisen «MERKET FOR GOD DESIGN», samt prisen for beste design i Treppen des Jahres.

Spill trapp

Trappen «SPILL» er et ekte blikkfang fra Melby, en ekstraordinær trapp med glassrekkverk og formstøpte trinn av bøk, eik, bjørk eller valnøtt. Den bølgelignende formen på trinnene gir assosiasjoner til elver og fossefall. Glassrekkverket gir trappen et lett og luftig uttrykk. Kontrasten mellom overflaten og snittkanten på de formstøpte trinnene er også et spennende element.

Fra juryens begrunnelse, Treppen des Jahres

Fra praktisk innretning til designelement

Spill trapp

Trappen er et sentralt element i et bygg, og tillegges også stadig større vekt rent designmessig. Med en fremtredende plassering i de fleste boliger, er det kanskje ikke så rart at trappen går fra å være en anonym del av bygningskonstruksjonen til å bli et fokuspunkt. Trappen SPILL er kanskje det designelementet du søker i din bolig? Eller kanskje er du på jakt etter noe som er enda mer unikt? Melby gir deg gjerne råd om hvilken type trapp som passer ditt miljø.

Vil du ta en prat med oss om trappen din?

Vi bistår gjerne med tips og råd til både små og store prosjekter. Send inn skjema og vi tar kontakt med deg.

"*" obligatorisk felt

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.